Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Intervenció en línia

Intervenció en línia

Veure

És un estudi per a avaluar una intervenció en línia per a símptomes de depressió i ansietat a la qual se't convida a participar dins el projecte PROMES-U.

 

La intervenció LaMevaGuíaEmocional (MyMoodCoach) és un recurs en format app, de 6 setmanes de durada, que ofereix diferents estratègies basades en la teràpia cognitiu-conductual per a millorar símptomes d'ansietat i depressió. L'app permet també monitorar l'estat emocional mitjançant preguntes diàries. A més, una vegada a la setmana un/a professional especialista en salut mental, qui farà de guia al llarg de la intervenció, enviarà un missatge al/a la participant per a recordar-li que participi i empleni les avaluacions sobre l'estat emocional, les eines que té a la seva disposició, i per a resoldre dubtes en l'execució de les estratègies d'intervenció.

Tots els/les estudiants de les universitats participants que tinguin 18 o més anys d'edat. A l'estudi participen 6 Universitats de 5 comunitats autònomes: Universitat de les Illes Balears (UIB), Universitat Jaume I (UJI) de Castelló, Universitat de Màlaga (UMA), Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona, i la Universitat de Saragossa (Unizar).

L'estudi està coordinat per l'Hospital de la Mar Research Institute (IMIM).

  • La intervenció conté informació, eines i recursos que poden ajudar a millorar l'estat de salut mental.

  • L'estudi aportarà coneixement científic sobre la capacitat d'intervencions de prevenir símptomes de depressió i ansietat en estudiants universitaris/as.

  • Els/les estudiants que siguin elegibles a la intervenció i hi participin, rebran un incentiu econòmic de 10 euros en completar la totalitat dels qüestionaris d'avaluació: després de la intervenció, als 6 mesos i als 12 mesos.

Durant el curs acadèmic 2023-24 es convidarà a tots/es els/les estudiants a participar mitjançant un qüestionari en línia amb preguntes sobre dades sociodemogràfiques, salut general, salut mental, ús de serveis d'atenció a la salut mental, experiències de la infància i adolescència, suport social i personalitat.

Aquells/es estudiants que siguin elegibles per a PROMES-U i presentin símptomes lleus o moderats de depressió i/o ansietat seran assignats/ades a l'atzar al grup intervenció o al grup control. Es preveu la participació d'uns 500 estudiants en total, la meitat a cadascun dels grups.

 

  • Els/les estudiants assignats/ades al grup intervenció rebran un correu electrònic convidant-los a descarregar l'app de Monsenso, on trobaran la intervenció LaMevaGuíaEmocional (MyMoodCoach).

 

  • Els/les estudiants assignats/ades al grup control rebran un correu electrònic convidant-los a descarregar l'app de Monsenso per a monitorar el seu estat emocional i amb informació sobre salut mental i recursos disponibles.

 

A més, tots/es els/les estudiants participants en l'estudi PROMES-U (tant del grup intervenció com del control), seran convidats a respondre qüestionaris en línia de seguiment. S'administraran qüestionaris al final de la intervenció, als 6 mesos i als 12 mesos.