Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir dades estadístiques. Continuar navegant implica la seva acceptació. Més informació

Acceptar
Tornar

Maig, el mes de la concienciació de la salut mental

02-05-2022
Maig, el mes de la concienciació de la salut mental

En els últims anys se li ha donat més visibilitat a la salut mental, persones referents de diferents àmbits i mitjans de comunicació han ajudat a posar el tema sobre la taula. Malgrat aquest avanç, encara hi ha molt de camí per recórrer.

El mes de Maig s'ha designat com el mes de la Conscienciació de la salut mental a nivell internacional, a Europa se celebra concretament en la setmana del 9 al 13 de maig. Durant aquest mes es fan esforços de divulgació destinats a trencar estigmes que envolten la salut mental, així com donar eines a les persones que ho viuen de primera mà.

Algunes dades sobre salut mental entre la població universitària a Espanya mostren que el 35,7% presentava un possible trastorn mental en els últims 12 mesos, concretament, el 18,9% presentava depressió, el 16% ansietat, el 10% pensaments suïcides i l'1% ha dut a terme algun intent de suïcidi.

El projecte PROMES-U pretén millorar la informació existent sobre salut mental en població universitària espanyola, a través d'enquestes personals en línia en 5 universitats espanyoles. Aquest estudi busca identificar factors de risc i protecció de la salut mental, i implementar i avaluar l'efectivitat d'una intervencions de promoció i prevenció de la salut mental. 

Després de respondre un qüestionari inicial, els/les participants es podran descarregar un informe personalitzat que recull informació sobre l'estat de la seva pròpia salut mental així com recursos per a treballar i millorar-la. D'altra banda, durant el segon curs acadèmic, es convidarà a participants amb símptomes d'ansietat i/o depressió a una intervenció de 8 setmanes que els donarà eines per a afrontar millor els símptomes ansiosos i depressius. Tot això seguint una metodologia respectuosa i rigorosa que permetrà avaluar l'efectivitat d'aquesta intervenció.

Últimes noticies

PROMES-U estrena nova web

Presentació PROMES-U a l'acte 'Suïcidi, es pot prevenir?'

Segueix-nos a Instagram!

Arranquem!

Mental Health Innovation Day de la xarxa TECSAM

Arrenca la recollida de dades amb el qüestionari de seguiment PROMES-U

Tornem con una recurs online gratuït